Miting la Lyon, Franţa: 4.500 de persoane au mărşăluit împotriva extremei drepte. O secţie de poliţie a fost spartă

  • Aproape 4.500 de persoane au manifestat miercuri seară la Lyon în cadrul unui miting împotriva extremei drepte.
  • Două uşi ale unei secţii de poliţie, recent redeschise după doi ani de lucrări, au fost sparte.
Urmărește
191 afișări
Imaginea articolului Miting la Lyon, Franţa: 4.500 de persoane au mărşăluit împotriva extremei drepte. O secţie de poliţie a fost spartă

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

La trei zile după victoria Rassemblement National în alegerile europene şi după anunţul lui Emmanuel Macron privind dizolvarea parlamentului, cortegiul, care a fost înconjurat de un important dispozitiv de poliţie, s-a deplasat prin Presqu'île, unde au fost aruncate numeroase graffiti pe faţadele magazinelor şi pe soclul statuii lui Ludovic al XIV-lea din Place Bellecour.

Puţin mai departe, două uşi ale secţiei de poliţie din arondismentul 2, recent redeschisă după doi ani de lucrări, au fost sparte, iar în interior a fost golit un extinctor.

„Pagubele comise noaptea trecută la secţia de poliţie din arondismentul 2 din Lyon şi la întreprinderi sunt inacceptabile. Prefectul Fabienne Buccio doreşte să le mulţumească membrilor poliţiei naţionale care au fost mobilizaţi timp de mai multe ore noaptea trecută pentru a opri acest dezmăţ", a scris prefectura pe X.

„Extrema stângă a decis să distrugă totul în centrul oraşului Lyon. Îi cer lui Grégory Doucet să îi oprească pe aliaţii săi de extremă-stânga să ne jefuiască oraşul", a declarat Pierre Oliver, primarul LR al celui de-al doilea arondisment.

După câteva schimburi de replici tensionate cu poliţia, manifestaţia s-a dispersat în jurul miezului nopţii şi jumătate. În total, 108 grenade lacrimogene au fost folosite în timpul demonstraţiei şi au fost trase 5 focuri de LBD, dintre care două au avut impact. Un poliţist a fost uşor rănit după ce a fost lovit de un proiectil, iar o persoană a fost arestată, relatează Le Figaro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici