Mohamed Morsi a anunţat organizarea unui referendum pe tema Constituţiei la 15 decembrie în Egipt

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi a anunţat sâmbătă seară că solicită poporului egiptean să se pronunţe prin referendum la 15 decembrie asupra proiectului de Constituţie adoptat în grabă în cursul săptămânii, proiect ce a divizat ţara.

180 afișări
Imaginea articolului Mohamed Morsi a anunţat organizarea unui referendum pe tema Constituţiei la 15 decembrie în Egipt

Mohamed Morsi (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Morsi a făcut apel către "toţi egiptenii să participe la un referendum privind proiectul de Constituţie sâmbătă, 15 decembrie", după ce preşedintele comisiei constituante i-a înmânat proiectul legii fundamentale în cadrul unei ceremonii oficiale la Cairo.

"Proiectul Constituţiei exprimă obiectivele revoluţiei" care l-a obligat pe Hosni Mubarak să părăsească puterea în februarie 2011, după 30 de ani la conducerea ţării, a adăugat Morsi.

Preşedintele a făcut apel către toţi egiptenii care sunt pentru sau împotriva proiectului să meargă să se pronunţe: "Prin noi toţi se construieşte naţiunea. Democraţia înseamnă participare. Invit toţi cetăţenii să examineze cu atenţie obiectivele acestui proiect".

"Reînnoiesc invitaţia de a porni o dezbatere naţională serioasă şi sinceră pe tema problemelor naţiunii pentru a pune capăt perioadei de tranziţie cât ma rapid posibil şi să ne protejăm democraţia incipientă", a continuat acesta.

Comisia constituantă a votat proiectul de Constituţie în noaptea de joi spre vineri.

Textul, apărat de islamişti, este criticat de laici, liberali şi comunitatea creştină care îl acuză mai ales de subminarea libertăţilor religioase şi de expresie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici