Momentul maxim al epidemiei de holeră din Haiti încă nu a fost atins

Momentul maxim al epidemiei de holeră din Haiti încă nu a fost atins, numeroase cazuri urmând să fie înregistrate în următoarele săptămâni, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), precizând că până acum s-au înregistrat 3.651 de morţi şi 171.304 îmbolnăviri.

23 afișări
Imaginea articolului Momentul maxim al epidemiei de holeră din Haiti încă nu a fost atins

Momentul maxim al epidemiei de holeră din Haiti încă nu a fost atins (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vârful epidemiei încă nu a fost atins", explică purtătorul de cuvânt al OMS, Fadela Chaib.

"În mod sigur vor mai exista multe cazuri de holeră în Haiti. Dar puţine persoane vor mai muri", adaugă Chaib.

Potrivit purtătorului de cuvânt, rata deceselor s-a diminuat considerabil, fiind în prezent de 2,2 la sută, faţă de nouă la sută în octombrie.

Epidemia va fi sub control când rata mortalităţii va scădea sub unu la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici