MONITORUL APĂRĂRII | Incident armat produs la frontiera Venezuelei cu Brazilia: Un mort şi numeroşi răniţi

Cel puţin o persoană a murit, iar altele sunt rănite în urma unui incident armat produs vineri la frontiera Venezuelei cu Brazilia, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Associated Press.

757 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Incident armat produs la frontiera Venezuelei cu Brazilia: Un mort şi numeroşi răniţi

Incident armat produs la frontiera Venezuelei cu Brazilia: Un mort şi numeroşi răniţi

Incidentul armat a avut loc în localitatea Gran Sabana, la frontiera Venezuelei cu Brazilia. Membri ai unui grup paramilitar aparţinând comunităţii etnice pemon au fost implicaţi în schimburi de focuri cu armata Venezuelei.

O femeie din cadrul comunităţii indigene a fost ucisă, iar alte 12 persoane au fost rănite în schimburile de focuri.

Incidentul a avut loc în contextul în care Venezuela a închis vineri punctele vamale la frontiera cu Brazilia.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat joi seară un plan de închidere a punctelor vamale cu Brazilia şi Columbia pentru a nu permite transporturile umanitare, pe care le consideră o încercare de pregătire a unei intervenţii militare americane. Maduro susţine că transporturile umanitare sunt o tentativă a Statelor Unite de înlăturare a Administraţiei de la Caracas pentru a obţine controlul asupra rezervelor de petrol din Venezuela.

Uniunea Europeană a exprimat preocupare, luni seară, în legătură cu riscul izbucnirii unor confruntări militare în Venezuela, pe fondul informaţiilor privind mobilizarea trupelor americane în apropierea frontierei acestei ţări. "Noi am exclus în mod categoric orice susţinere a Uniunii Europene şi orice acceptare a posibilităţii degenerării crizei din Venezuela în conflict militar", a declarat luni seară Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate. Josep Borell, ministrul spaniol de Externe, s-a declarat preocupat de informaţiile privind "mobilizarea unor capabilităţi militare la frontiera dintre Columbia şi Venezuela". "Aceste informaţii trebuie confirmate, dar trebuie să evităm prin toate mijloacele escaladarea militară a situaţiei din Venezuela", a spus Borell. Vicepreşedintele Venezuelei responsabil de Afaceri Europene, Yvan Gil, a avertizat, potrivit agenţiei de presă EFE, că o intervenţie militară "ar genera o stare de instabilitate fără precedent în regiune".

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici