MONITORUL APĂRĂRII | Rusia a suplimentat "semnificativ" efectivele şi echipamentele militare în Crimeea, sporind influenţa în Marea Neagră

Rusia a transferat trupe şi echipamente militare suplimentare în fosta regiune ucraineană Crimeea, intensificând influenţa în zona Mării Negre şi în Orientul Mijlociu, afirmă oficiali americani citaţi de site-ul DefenseOne.com.

11862 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Rusia a suplimentat "semnificativ" efectivele şi echipamentele militare în Crimeea, sporind influenţa în Marea Neagră

Rusia a suplimentat "semnificativ" efectivele şi echipamentele militare în Crimeea, sporind influenţa în Marea Neagră

Rusia a transferat trupe, avioane militare şi armament în Crimeea, suplimentând "semnificativ" capabilităţile în această zonă în ultimele 18 luni, afirmă oficiali din cadrul serviciilor de informaţii americane şi analişti.

Imagini prin satelit realizate în perioada ianuarie 2018 - aprilie 2019 de compania Planet Labs şi oferite site-ului DefenseOne.com arată cinci sisteme antiaeriene S-400, cinci sisteme S-300 şi avioane militare staţionate în patru locaţii. De asemenea, foste instalaţii militare sovietice au fost modernizate.

Suplimentarea efectivelor şi capabilităţilor militare "sugerează că Rusia este interesată să exercite mai mult control asupra Mării Negre, de unde îşi poate permite să proiecteze forţă dincolo de zona din vecinătatea imediată", afirmă Sarah Bidgood, directorul Programului de Neproliferare Eurasia din cadrul Centrului pentru Studii de Neproliferare "James Martin" al Colegiului Middlebury.

"Este vorba de o suplimentare semnificativă a forţelor. Alianţa Nord-Atlantică va fi supusă presiunilor din ce în ce mai intense din partea statelor membre din regiune pentru a demonstra că este capabilă să respingă tentativele ruse de a obţine control mai mare asupra Mării Negre. Din punctul meu de vedere, este vorba de un mediu periculos", a subliniat Sarah Bidgood.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Taguri:
rusia,
crimeea,
m.neagră

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici