Moratoriu ONU asupra folosirii gloanţelor de cauciuc în misiunile internaţionale - AFP

Naţiunile Unite au anunţat joi un moratoriu privind utilizarea gloanţelor de cauciuc de către forţele angajate în misiunile de pace ale ONU în întreaga lume, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Moratoriu ONU asupra folosirii gloanţelor de cauciuc în misiunile internaţionale - AFP

Moratoriu ONU asupra folosirii gloanţelor de cauciuc în misiunile internaţionale - AFP

Decizia a fost luată după incidentul produs în februarie, când două persoane au fost rănite mortal cu astfel de gloanţe, iar ONU aşteaptă, înaintea unei hotărâri definitive, concluziile anchetei asupra morţii celor doi manifestanţi.

Nick Birnback, purtătorul de cuvânt al departamentului pentru operaţiuni de menţinere a păcii, a precizat că moratoriul afectează şase misiuni ONU care folosesc gloanţe de cauciuc - Kosovo, Timorul Oriental, Haiti, Liberia, Coasta de Fildeş şi Republica Democratică Congo. "Vrem să fim siguri că nu este vorba despre o problemă sistematică", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici