Mormântul unui ofiţer nazist, profanat. Poliţiştii îi caută pe vinovaţi

Mormântul nemarcat al ofiţerului superior SS Reinhard Heydrich, unul dintre arhitecţii Holocaustului, a fost vandalizat, iar, potrivit informaţiilor preliminare, profanatorii nu au furat niciun obiect, arată Deutsche Welle.

1026 afișări
Imaginea articolului Mormântul unui ofiţer nazist, profanat. Poliţiştii îi caută pe vinovaţi

Mormântul unui ofiţer nazist, profanat. Poliţiştii îi caută pe vinovaţi

Poliţia germană îi caută pe cei care au deschis mormântul din Berlin al înaltului ofiţer nazist Reinhard Heydrich.

Heydrich a ocupat funcţia de şef în Biroului principal de securitate al Reich-ului, sub conducerea comandantului SS Heinrich Himmler. Heydrich a fost, de asemenea, unul dintre arhitecţii genocidului pe care naziştii l-au comis împotriva poporului evreu.

El a fost însărcinat să găsească "o soluţie finală la problema evreiască" semnalată de Hermann Göring, un alt aghiotant al lui Adolf Hitler.

Hitler l-a poreclit pe Heydrich "Omul cu inima de fier". Alte nume care i-au fost atribuite au fost "Măcelarul" şi "Geniul malefic al lui Himmler". Unii au speculat că Heydrich, care era cu 15 ani mai tânăr decât Hitler, aspira să conducă Germania nazistă. Această posibilitate a fost explorată în lucrări de ficţiune speculativă, cum ar fi "Patria", de Robert Harris, şi "Omul din castel", de Philip K. Dick.

La începutul anului 1942, Heydrich a prezidat conferinţa "Wannsee" de la Berlin, care a finalizat planurile Holocaustului nazist. În luna mai a aceluiaşi an, el a fost atacat de o echipă comando formată din soldaţi britanici, cehi şi slovaci şi a murit în cele din urmă la Berlin, în luna iunie. A fost înmormântat cu onoruri.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici