Moschee profanată în sudul Franţei

Moscheea din oraşul francez Castres a fost profanată în noaptea de sâmbătă spre duminică, persoane necunoscute inscripţionând fraze rasiste şi zvastici pe zidurile acesteia.

35 afișări
Imaginea articolului Moschee profanată în sudul Franţei

Moschee profanată în sudul Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe zidurile exterioare ale moscheei au fost desenate mai multe zvastici şi au fost desenate inscripţii xenofobe, printre care şi "Franţa a francezilor" sau "White power", a declarat preşedintele Asociaţiei islamice din Castres, Abdelmalek Bouregba.

La poarta şi la intrarea în moschee au fost atârnate picioare şi urechi de porc, precum şi foi de hârtie pe care este desenat drapelul Franţei, a adăugat el, precizând că necunoscuţii nu au pătruns şi în interiorul lăcaşului.

Poliţia din Castres a prelevat probe de la faţa locului, a adăugat Bouregba, precizând că intenţionează să depună o plângere.

Responsabilul moscheei Bilal, deschisă în 1986 într-un fost hangar şi incluzând o sală de rugăciune de circa 200 de metri pătraţi, s-a declarat scandalizat de această profanare, criticând şi unele derapaje în dezbaterile privind identitatea naţională lansate în Franţa, dar şi referendumul privind interzicerea construirii de noi minarete în Elveţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici