Moscova ameninţă SUA că se îndreaptă spre o confuntare directă cu Rusia. Ce trebuie să evite americanii

Mitch McConnell, care conduce minoritatea republicană în Senatul SUA, a cerut administraţiei Biden să ofere Ucrainei mai multe arme letale, inclusiv rachete ATACM, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.

30403 afișări
Imaginea articolului Moscova ameninţă SUA că se îndreaptă spre o confuntare directă cu Rusia. Ce trebuie să evite americanii

Moscova ameninţă SUA că se îndreaptă spre o confuntare directă cu Rusia. Ce trebuie să evite americanii

„Ucrainenii au nevoie de mai multe arme decât le oferim noi. Trebuie să înceapă să le obţină mai repede şi au nevoie de noi capabilităţi, cum ar fi rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, drone mari şi tancuri”, a spus senatorul, într-un discurs la Congresul SUA.

Moscova a declarat ieri că „dacă Kievul primeşte” rachetele cu rază lungă de acţiune pe care le-a cerut Statelor Unite „ar însemna implicarea directă a SUA într-o confruntare militară cu Rusia”, conform ambasadorului rus în SUA, Anatoli Antonov.

„Este deosebit de îngrijorător faptul că, de multe luni, Ucraina solicită furnizarea de ATACMS, concepute să lovească ţinte la o distanţă de până la 300 de kilometri”, a adăugat Antonov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici