Moscova anunţă că observatori OSCE vor veni la frontiera ruso-ucraineană zilele următoare

Observatori ai OSCE se vor deplasa la două puncte de control de la frontiera ruso-ucraineană "zilele următoare", a anunţat luni ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, care a cerut Statelor Unite să nu pună obstacole acestei misiuni.

253 afișări
Imaginea articolului Moscova anunţă că observatori OSCE vor veni la frontiera ruso-ucraineană zilele următoare

Moscova anunţă că observatori OSCE vor veni la frontiera ruso-ucraineană zilele următoare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Aşteptăm venirea observatorilor OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa-n.r.) la punctele de control Doneţk şi Gukovo zilele următoare", a declarat Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă.

"Am solicitat ieri, în cursul unei conversaţii telefonice cu (secretarul de Stat american) John Kerry să le ceară colaboratorilor săi din OSCE să nu intervină în implementarea acestui acord", a adăugat Lavrov.

"Sper că acest lucru va disipa suspiciunile, exprimate în mod regulat, potrivit cărora aceste puncte de control (...) sunt utilizate pentru a transporta masiv arme şi combatanţi din Rusia spre Ucraina", a precizat el.

Punctele de control de la Doneţk şi Gukovo, situate la frontiera ruso-ucraineană, într-o zonă controlată de partea ucraineană de insurgenţii proruşi, sunt folosite, potrivit Washingtonului, pentru a "furniza armament greu" rebelilor, ceea ce Moscova neagă.

Serghei Lavrov a aprobat de asemenea dorinţa OSCE de a utiliza drone pentru a asigura controlul frontierei între Rusia şi Ucraina.

"În cadrul mandatului acestei misiuni, ei pot utiliza toate mijloacele tehnice de observaţie şi control", a mai afirmat ministrul rus al Afacerilor Externe.

"Suntem pregătiţi să creem toate condiţiile necesare pentru ca activitatea observatorilor" să se poată derula în condiţii bune, a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici