Muammar Kadhafi desemnează un apropiat al preşedintelui din Nicaragua să-l reprezinte la ONU

Regimul libian al colonelului Muammar Kadhafi l-a desemnat pe un apropiat al preşedintelui nicaraguan, Daniel Ortega, să-l reprezinte la ONU, după plecarea ambasadorului său, din cauza revoltei din Libia, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, la Managua.

14 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi desemnează un apropiat al preşedintelui din Nicaragua să-l reprezinte la ONU

Muammar Kadhafi desemnează un apropiat al preşedintelui din Nicaragua să-l reprezinte la ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miguel d'Escoto, diplomat şi consilier al preşedintelui Ortega pentru Afaceri Internaţionale, "este autorizat" să vorbească în numele Libiei la ONU, a declarat Rosario Murillo, soţia şi purtătoarea de cuvânt a preşedintelui sandinist, care afişează o atitudine de susţinere activă a colonelului libian.

În opinia acesteia, Libia lui Muammar Kadhafi a luat această hotărâre, convinsă că Statele Unite nu vor acorda viză noului său ambasador desemnat la ONU, Ali Triki, un fost ministru al Afacerilor Externe.

Mandatul Libiei este vacant, de la plecarea lui Mohammed Shalgham, care l-a denunţat pe colonelul Kadhafi încă de la reprimarea insurecţiei din ţara sa.

Potrivit lui Rosario Murillo, o scrisoare a autorităţilor libiene, transmisă secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, îl abilitează pe Miguel d'Escoto, aflat în prezent la New York, să reprezinte interesele libiene în cadrul organizaţiei.

Miguel d'Escoto a primit instrucţiuni din partea preşedintelui Ortega să "accepte această numire", pentru a ajuta Libia să îşi apere dreptul de a-şi rezolva problemele interne fără ingerinţă externă, a adăugat Murillo.

Potrivit autorităţilor de la Managua, lui Ali Triki i s-a refuzat eliberarea vizei pentru a merge să ocupe postul Libiei la New York.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american a declarat, vinerea trecută, că nu are "nicio informaţie" despre această viză, precizând că relaţiile cu Ambasada libiană în Statele Unite erau "suspendate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici