Mujahedinii Poporului, excluşi din lista UE cu organizaţii teroriste

Mujahedinii Poporului, principala organizaţie iraniană de opoziţie, au fost excluşi luni din lista Uniunii Europene cu organizaţii teroriste, după o lungă luptă juridică, au declarat surse diplomatice.

20 afișări
Imaginea articolului Mujahedinii Poporului, excluşi din lista UE cu organizaţii teroriste

Mujahedinii Poporului, excluşi din lista UE cu organizaţii teroriste

Decizia a fost luată de miniştrii europeni de Externe, reuniţi la Bruxelles.

Bazele juridice care permiteau UE să menţină Mujahedinii pe această listă, creată în 2002 în urma atentatelor din 11 septembrie 2001 şi reînnoită la fiecare şase luni, au devenit extrem de fragile de la 4 decembrie.

Judecătorii europeni au anulat atunci suspendarea fondurilor organizaţiei, care este principala consecinţă a înscrierii unei organizaţii pe lista referitoare la terorism.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici