Muniţie dispărută din depozitul Brigăzii de Poliţie din Chişinău. Gloanţele, înlocuite cu pietre

  • Procuratura din Chişinău investighează dispariţia unei lăzi cu cartuşe dintr-un depozit al Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială (BPDS) „Fulger”, informează Agenţia de Presă IPN.
  • Gloanţele au fost înlocuite cu pietre şi nisip.
383 afișări
Imaginea articolului Muniţie dispărută din depozitul Brigăzii de Poliţie din Chişinău. Gloanţele, înlocuite cu pietre

Muniţie dispărută din depozitul Brigăzii de Poliţie din Chişinău. Gloanţele, înlocuite cu pietre

Potrivit preşedintelui comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova, Lilian Carp, cartuşele din ladă au fost înlocuite cu pietre şi nisip, iar pentru un astfel de incident, cineva ar trebui să răspundă cu funcţia, notează IPN.

Potrivit lui Lilian Carp, în urma unor verificări în camera de păstrare a armamentului, angajaţii BPDS „Fulger” au descoperit dispariţia a mii de cartuşe care erau depozitate într-o ladă, gloanţele fiind înlocuite cu pietre şi nisip.

„Am cerut explicaţii ministrului de Interne. Din informaţia pe care mi-a oferit-o ministrul, lăzile cu muniţii au fost eliberate încă în anul 2022 pentru forţele de intervenţie. Când trebuiau să fie predate înapoi s-a observat că o ladă nu are sigiliu, iar în interior s-a depistat că în loc de cartuşe, lada era plină cu pietre şi nisip. Acum are loc ancheta. Procuratura investighează cazul, cui i-a fost eliberată această ladă, cine era responsabil de ea? În fiecare grup există cineva responsabil de muniţiile necesare în caz de intervenţii”, a spus deputatul PAS, Lilian Carp, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Lilian Carp a evitat să se pronunţe cine s-ar face vinovat de dispariţia a mii de cartuşe, însă a menţionat că pentru un astfel de incident responsabilii din cadrul BPDS „Fulger” ar trebui sancţionaţi cu demiterea.

„Anchetatorii încearcă să afle cum au dispărut gloanţele din acea ladă şi cum ulterior s-a făcut înlocuirea. Putea fi oricine, un şef de grup, oricine, dar Procuratura trebuie să se pronunţe. Faptul că trebuie cineva să răspundă cu funcţia este altă poveste şi ministrul Afacerilor Interne va lua deciziile necesare în acest sens”, a mai spus parlamentarul.

Marţi, şefa Secţiei Comunicare şi Protocol a IGP, Diana Fetco, a confirmat că angajaţii Brigăzii „Fulger” intenţionau să folosească o parte din gloanţele dispărute pentru exerciţiile tactice de rutină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici