Myanmarul eliberează aproximativ 70 de deţinuţi politici

Myanmarul a decis marţi să elibereze aproximativ 70 de deţinuţi politici, după ce câteva zile în urmă a promis că îi va elibera pe toţi până la sfârşitul anului, a anunţat un consilier al preşedintelui.

132 afișări
Imaginea articolului Myanmarul eliberează aproximativ 70 de deţinuţi politici

Myanmarul eliberează aproximativ 70 de deţinuţi politici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Thein Sein a semnat ordinul de amnistie, a declarat consilierul Maung Shwe, care a precizat că în închisorile ţării sunt deţinute aproximativ o sută de persoane.

Potrivit consilierului, printre persoanele amnistiate se numără şi 30 de prizonieri care colaborau cu rebelii din cadrul minorităţii etnice kachin, inamică Guvernului Myanmar.

După dizolvarea juntei în martie 2011, regimul de la Rangoon a eliberat mai multe sute de presupuşi opozanţi, inclusiv călugări, jurnalişti şi avocaţi.

Myanmarul a promis săptămâna trecută, în cadrul unei vizite la Londra, că va elibera toţi deţinuţii până la sfârşitul anului 2013. Activiştii din Myanmar au îndemnat conducerea statului să treacă de la vorbe la fapte.

"Noi salutăm eliberările", a declarat Myint Aung, membru al asociaţiei Foşti Prizonieri Politici de la Rangoon, fără a confirma numărul deţinuţilor care vor fi puşi în libertate. "Noi continuă să îndemnăm la eliberarea celorlalţi", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici