Nagorno-Karabah: Ankara va controla împreună cu Moscova aplicarea acordului de încetare a focului

  • Turcia va monitoriza cu Rusia aplicarea rezoluţiei de încetare a focului în Nagorno Karabakh.
  • Cele două ţări vor desfăşura activităţi de observare şi control prin intermediul unui centru comun.
  • Marţi noapte, prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a semnat un acord cu liderii Azerbaidjanului şi Rusiei pentru a pune capăt conflictului militar.
565 afișări
Imaginea articolului Nagorno-Karabah: Ankara va controla împreună cu Moscova aplicarea acordului de încetare a focului

Profimedia

Turcia va monitoriza cu Rusia aplicarea rezoluţiei de încetare a focului în Nagorno Karabakh de la un centru comun de observare, a declarat preşedinţia turcă marţi (10 noiembrie) după o discuţie telefonică între Recep Tayyip Erdogan şi Vladimir Putin, notează Le Figaro
 
În timpul acestei discuţii, Erdogan i-a spus lui Vladimir Putin că ”Turcia va desfăşura activităţi de observare şi control cu ​​Rusia, prin intermediul unui centru comun care va fi stabilit într-o locaţie aleasă de Azerbaidjan,” a declarat preşedinţia turcă într-un comunicat.
 
Rusia a început să desfăşoare trupe marţi în Nagorno-Karabah pentru a forma o forţă de menţinere a păcii.
 
Rusia intenţionează să trimită 1.960 de membri ai forţei de menţinere a păcii, 90 de transportoare blindate de personal şi 380 de alte vehicule în regiunea muntoasă, care a fost centrul unor lupte intense în ultima lună şi jumătate.
 
După şase săptămâni de lupte grele între forţele armene şi azere, marţi noapte, prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a semnat un acord cu liderii Azerbaidjanului şi Rusiei pentru a pune capăt conflictului militar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici