NASA plănuieşte următoarea misiune pe Lună. Este programată pentru 2023

  • NASA a atribuit misiunea Blue Ghost companiei Firefly Aerospace
  • Expediţia va avea loc în anul 2023 si va studia propretaţiile termale ale lunii
  • Anunţul a venit la 50 de ani după misiunea Apollo 14
319 afișări
Imaginea articolului NASA plănuieşte următoarea misiune pe Lună. Este programată pentru 2023

NASA plănuieşte următoarea misiune pe Lună. Este programată pentru 2023

NASA vrea să se întoarcă pe lună, iar acum s-a stabilit ca misiunea să aibă loc în 2023. Pentru asta a alocat fonduri de 93 de milioane de dolari.

Anunţul vine la 50 de ani de la expediţia Apollo 14. 

Prin noua aventură, NASA vrea să ducă pe lună 94 de kilograme de echipament nou. Americanii vor să compare habitatul Pământului cu cel la satelitului nostru natural. Pentru asta vor calcula proprietăţile termale ale lunii. Vor să vadă şi impactul exploziilor solare asupra planetei prin realizarea de imagini cu raze x.

Întreaga operaţiune face parte din programul Artemis, dezvoltat de agenţia americană. 

Chiar ieri s-au împlinit 50 de ani de la finalul misiunii Apollo 14. Aceasta a avut loc după tragedia din 1970. Atunci racheta expediţiei Apollo 13 a explodat imediat după lansare.

„Apollo 14, ca urmare a accidentului Apollo 13, a fost un fel de a ne întoarce la afaceri. Au luat un pachet mic, împreună cu Roosa (pilotul modulului de comandă Apollo 14 Stuart Roosa) de aproximativ 500 de seminţe şi, în timp ce se aflau pe orbita lunară, au germinat acele seminţe, iar apoi au întors acele seminţe pe Pământ", a explicat istoricul NASA, Brian Odom, însemnatatea misiunii de acum 50 de ani.

Congresul a redus din bugetul NASA pentru programul Human Landing System. În loc de 3,2 miliarde de dolari, aceştia vor primi doar 850 de milioane. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici