Naţionaliştii din Ţara Galilor intenţionează să ceară independenţa faţă de Marea Britanie: Nu ne putem permite să devenim o parte uitată a unei entităţi "Anglia-Ţara Galilor"

Un partid naţionalist anunţă intensificarea eforturilor pentru a obţine independenţa regiunii Ţara Galilor faţă de Marea Britanie, după demersuri similare în Scoţia şi Irlanda de Nord.

4546 afișări
Imaginea articolului Naţionaliştii din Ţara Galilor intenţionează să ceară independenţa faţă de Marea Britanie: Nu ne putem permite să devenim o parte uitată a unei entităţi "Anglia-Ţara Galilor"

Naţionaliştii din Ţara Galilor intenţionează să ceară independenţa faţă de Marea Britanie

Formaţiunea radicală Plaid Cymru, care nu se află la putere în Ţara Galilor, a anunţat luni după-amiază că va intensifica eforturile proindependenţă după decizia alegătorilor britanici de ieşire din Uniunea Europeană.

"Este foarte probabil ca, în contextul în care Scoţia s-a pronunţat în favoarea rămânerii în UE, Marea Britanie să înceteze să existe în viitorul apropiat. Şi Irlanda de Nord îşi va analiza perspectivele", a declarat liderul Plaid Cymru, Leanne Wood, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Ţara Galilor nu îşi poate permite să devină o parte uitată a unei entităţi «Anglia-Ţara Galilor»", a spus Leanne Wood, subliniind că referendumul pro-Brexit "a schimbat totul".

Formaţiunea Plaid Cymru urmează să organizeze o reuniune specială pe tema eforturilor de obţinere a independenţei.

Guvernul regiunii britanice Scoţia solicită negocieri urgente cu Uniunea Europeană pentru a reuşi menţinerea în comunitatea europeană în pofida ieşirii Marii Britanii şi analizează posibilitatea organizării unui nou referendum proindependenţă, a anunţat premierul scoţian, Nicola Sturgeon. La rândul său, regiunea Irlanda de Nord intenţionează să solicite independenţa faţă de Marea Britanie şi unirea cu Irlanda, membră UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici