Naţionaliştii sârbi vor manifesta împotriva extrădării lui Karadzici

Susţinătorii fostului lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzici, intenţionează să organizeze, marţi, o manifestaţie de protest la Belgrad într-un moment în care autorităţile sârbe se pregătesc să îl transfere pe suspect la Haga unde va fi judecat pentru crime de război, relatează CNN.

27 afișări
Imaginea articolului Naţionaliştii sârbi vor manifesta împotriva extrădării lui Karadzici

Naţionaliştii sârbi vor manifesta împotriva extrădării lui Karadzici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mii de radicali şi ultranaţionalişti sârbi care intenţionează să se alăture manifestaţiei de marţi îl consideră pe Karadzici un erou, în pofida acuzaţiilor de genocid, crime împotriva umanităţii şi încălcării legilor războiului formulate împotriva sa.

Un judecător sârb a decis că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru extrădarea lui Karadzici către Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie de la Haga, dar avocatul fostului lider politic al sârbilor bosniaci, Svetovar Vujacici, poate depune recurs.

Avocatul a refuzat să precizeze dacă a atacat decizia instanţei, dar mai mulţi oficiali din domeniul judiciar au declarat luni că nu au primit nici un astfel de document.

În cazul în care avocatului lui Karadzici nu face apel, decizia finală aparţine Guvernului de la Belgrad.

Autorităţile sârbe au mobilizat forţe de ordine suplimentare pe străzile capitalei pentru a preveni eventuale violenţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici