NATO: Rusia să anunţe înainte de a efectua exerciţii militare şi să îşi tempereze retorica

Miniştrii Apărării ai statelor membre NATO i-au cerut vineri Rusiei să informeze dinainte Alianţa cu privire la efectuarea de exerciţii militare şi a reiterat cererea adresată Moscovei de a-şi tempera retorica în disputele cu statele membre.

2 afișări
Imaginea articolului NATO: Rusia să anunţe înainte de a efectua exerciţii militare şi să îşi tempereze retorica

NATO: Rusia să anunţe înainte de a efectua exerciţii militare şi să îşi tempereze retorica

Aceste declaraţii au fost făcute de mai mulţi miniştri ai Apărării ai statelor membre NATO, în timpul unei întâlniri pe tema cooperării cu adjunctul ministrului rus al Apărării, Aleksander Kolmakov, la Vilnius, capitala Lituaniei.

Un purtător de cuvânt al NATO a refuzat să numească miniştrii care au formulat aceste cereri Rusiei. O sursă din cadrul Alianţei a precizat că ei reprezintă "ţările nordice" membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

"Mai mulţi miniştri au cerut să primească avertismente anterioare înainte (ca Rusia) să trimită echipament militar precum bombardierele", a declarat un purtător de cuvânt al NATO.

"Miniştrii au cerut şi temperarea tonului retoricii lor", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ultima dispută dintre Rusia şi NATO a avut loc la 22 ianuarie, când două bombardiere ruseşti cu rază lungă de acţiune "Blackjack" au zburat deasupra Golfului Biscaia, pentru a efectua lansări de rachetă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici