NATO va analiza în Estonia eventuala aderare a Ucrainei la MAP - presă

Miniştrii Apărării ai statelor membre NATO şi omologul lor american, Robert Gates, vor discuta miercuri şi joi, în Estonia, despre alăturarea Ucrainei la Planul de Acţiune pentru Aderare la NATO (MAP).

10 afișări
Imaginea articolului NATO va analiza în Estonia eventuala aderare a Ucrainei la MAP - presă

Robert Gates, secretarul american al Apărării

Această problemă, precum şi tonul relaţiilor dintre Rusia şi Occident vor fi discutate din nou în cadrul acestei reuniuni, relatează New York Times, în ediţia electronică.

"În urma acestuia (conflictului ruso-georgian), secretarul a vrut să transmită un semnal puternic privind sprijinul faţă de Ucraina, statele baltice şi alţi aliaţi din Europa de Est din cadrul NATO, că SUA este alături de ei", a declarat Geoff Morrell, secretarul de presă al Pentagonului.

În urma comportamentului provocator al Tbilisi, unii dintre liderii NATO au fost mulţumiţi că Georgia nu făcea parte din Alianţă, întrucât aceasta ar fi obligat NATO să intre într-un război cu Rusia, conform Chartei Organizaţiei, comentează publicaţia.

În cadrul reuniunii din cursul acestei săptămâni va fi analizată numai problema aderării Ucrainei, care se află într-o situaţie specială, atât pentru Alianţă cât şi pentru Rusia, potrivit New York Times.

De asemenea, preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, nu îşi va face probabil cunoscută poziţia oficială faţă de extinderea NATO sau relaţiile dintre Washington şi Moscova înainte de preluarea funcţiei, la 20 ianuarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici