Nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră a acostat în Abhazia

Crucişătorul "Moskva", nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră, alături de alte vase militare ruse au acostat, miercuri, în rada portului Suhumi, capitala regiunii separatiste Abhazia, a relatat agenţia Interfax.

56 afișări
Imaginea articolului Nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră a acostat în Abhazia

Nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră a acostat în Abhazia (Imagine: Mediafax/AFP)

Autorităţile ruse au anunţat, marţi, că Moskva va reveni în cursul serii în portul Sevastopol din Crimeea.

Viceamiralul Serghei Menialo, comandantul bazei maritime de la Novorossiisk, a explicat că navele ruse care se deplasează în Abhazia "desfăşoară misiuni de control în apele teritoriale şi împiedică traficul de arme. Desfăşurăm, de asemenea, o misiune umanitară", a adăugat acesta.

Navele ruse au fost întâmpinate de o mulţime de locuitori din regiunea separatistă care purtau flori, fructe şi drapele ruse şi abhaze, potrivit Interfax.

"Suntem bucuroşi să ne întâlnim prietenii ruşi", a declarat liderul abhaz Serghei Bagapş, întâmpinându-i pe marinarii ruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici