Navă olandeză, atacată de piraţi în largul coastelor Tanzaniei

Piraţi dotaţi cu armament greu au atacat sâmbătă un cargou olandez, în largul coastelor Tanzaniei, provocând un incendiu la bord, dar nereuşind să captureze nava, a anunţat, duminică, Biroul Maritim Internaţional (BMI).

27 afișări
Imaginea articolului Navă olandeză, atacată de piraţi în largul coastelor Tanzaniei

Navă olandeză, atacată de piraţi în largul coastelor Tanzaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Piraţii, aparent somalezi, au deschis focul cu arme automate şi cu un lansator de grenade asupra unei nave olandeze", cu 19 membri ai echipajului la bord, a declarat Noel Choong, reprezentant al centrului BMI de la Kuala Lumpur.

"Nava a luat foc, dar căpitanul a reuşit să efectueze manevre de evitare, pentru a împiedica preluarea navei. Aceasta a suferit avarii, dar a reuşit să-şi continue călătoria", a adăugat el.

Choong a afirmat că vasul naviga sub pavilion Hong Kong şi a fost atacat de piraţi aflaţi la bordul a două vedete rapide. Atacul a avut loc la 450 de mile marine est de Dar Es Salaam (Tanzania) şi 350 de mile marine vest de Seychelles.

"Atacurile piraţilor au loc într-o zonă care se extinde la sud de ţărmurile Somaliei, iar acesta nu este un semn bun. Piraţii devin tot mai îndrăzneţi şi mai periculoşi şi deschid focul fără discriminare, cu arme automate sau cu grenade", a afirmat Choong.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici