Nava St James Park, care are şi doi români la bord, a fost eliberată de piraţii somalezi

Nava britanică St James Park, care are la bord şi doi marinari români, a fost eliberată de piraţii somalezi după plata unei răscumpărări, a anunţat forţa navală UE de combatere a pirateriei, NAVFOR.

48 afișări
Imaginea articolului Nava St James Park, care are şi doi români la bord, a fost eliberată de piraţii somalezi

Nava St James Park, care are şi doi români la bord, a fost eliberată de piraţii somalezi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Zodiac Maritime Agencies, armatorul navei St. James Park, care are doi români la bord, a confirmat într-un comunicat publicat vineri că vasul capturat la 28 decembrie a fost eliberat de piraţii somalezi joi după-amiază, precizând că în prezent acesta se îndreaptă către un port sigur.

Compania precizează, de asemenea, că membrii echipajului sunt nevătămaţi şi sănătoşi în pofida calvarului suportat, şi că familiile acestora au fost anunţate în legătură cu eliberarea lor.

Nava a fost capturată de piraţi în Golful Aden în timp ce naviga dinspre Spania către Thailanda, precizează compania, adăugând că principala sa preocupare a fost siguranţa şi sănătatea echipajului navei.

Zodiac a refuzat însă să ofere mai multe detalii despre eliberarea navei, precizând că nu vrea să prejudicieze siguranţa membrilor echipajului celeilalte nave care îi aparţine şi care a fost capturată de piraţi, Asian Glory, la bordul căreia se află, de asemenea, doi români, sau a altor nave deţinute de piraţi.

Nava St James Park are la bord 26 de marinari, dintre care trei filipinezi, trei ruşi, un georgian, doi români, cinci bulgari, doi ucraineni, un polonez, şase indieni şi trei turci.

Forţa navală a UE pentru combaterea pirateriei anunţa vineri dimineaţa eliberarea acestei nave în schimbul plăţii unei răscumpărări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici