Navalny, un critic făţiş al lui Putin, anunţă că va candida la alegerile prezidenţiale ruse din 2018

Alexei Navalny, liderul opoziţiei din Rusia şi un critic făţiş al lui Vladimir Putin, şi-a anunţat intenţia de a candida la scrutinul prezidenţial din Rusia, ce este programat să aibă loc în anul 2018, unde ar putea să se confrunte cu actualul lider de la Kremlin, scrie site-ul postului France24.

7719 afișări
Imaginea articolului Navalny, un critic făţiş al lui Putin, anunţă că va candida la alegerile prezidenţiale ruse din 2018

Navalny, un critic făţiş al lui Putin, anunţă că va candida la alegerile prezidenţiale ruse din 2018

"Alegerile prezidenţiale vor avea loc în 2018 şi am decis să particip", afirmă Navalny, într-un email trimis susţinătorilor săi.

Vladimir Putin încă nu a confirmat dacă va candida, însă este de aşteptat ca acesta să candideze în 2018 pentru un al patrulea mandat de preşedinte. În cazul unei victorii, ar putea condude Rusia până în anul 2024.

În luna noiembrie, un studiu al institutului de cercetare Levada îl credita pe Putin cu o rată de încredere de 86%.

Navalny, care s-a făcut remarcat în timpul protestelor anti-Putin din 2011 şi 2012, conduce o organizaţie anticorupţie care a publicat o serie de documente compromiţătoare despre corupţia din interiorul aparatului de stat din Rusia.

În 2013, Navalny a fost condamnat la 5 ani cu suspendare pentru fraudă, acuzaţii catalogate de politician drept motivate politic. Lui Navalny i-a fost interzis să ocupe o funcţie publică ca urmare a acestei condamnări.

Însă în luna noiembrie, Curtea Supremă a Rusiei a anulat condamnarea, trimiţând spre rejudecare cazul către o instanţă din Kirov.

Eligibilitatea lui Navalny de a candida depinde de rezultatul rejudecării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici