Nave de război americane şi canadiene au navigat săptămâna trecută prin strâmtoarea Taiwan

O navă de război americană şi una canadiană au navigat prin strâmtoarea Taiwan la sfârşitul săptămânii trecute, a anunţat duminică armata americană, într-un moment de tensiune crescută între Beijing şi Taipei, scrie Reuters.

5455 afișări
Imaginea articolului Nave de război americane şi canadiene au navigat săptămâna trecută prin strâmtoarea Taiwan

Sursa foto: Mediafaxfoto

"Distrugătorul de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke USS Dewey (DDG 105) a efectuat un tranzit prin strâmtoarea Taiwan în cooperare cu fregata din clasa Halifax a Marinei Regale Canadiene (RCN), HMCS Winnipeg, în perioada 14-15 octombrie 2021", a anunţat armata.

"Tranzitul lui Dewey şi Winnipeg prin Strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul Statelor Unite şi al aliaţilor şi partenerilor noştri faţă de un Indo-Pacific liber şi deschis".

Militari chinezi au efectuat exerciţii în care au simulat operaţiuni de asalt într-o provincie situată foarte aproape de Taiwan, în contextul tensiunilor din ultimele săptămâni.China a trimis sute de avioane militare, la începutul lunii octombrie, în spaţiul aerian al Taiwanului. Administraţia de la Beijing consideră Taiwanul teritoriu chinez şi a avertizat că ar putea utiliza forţa militară pentru menţinerea suveranităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici