Tensiuni în Taiwan. Zeci de avioane militare chineze au pătruns în spaţiul aerian taiwanez

  • Forţele aeriene chineze au trimis zeci de avioane militare în spaţiul aerian taiwanez.
  • Taiwanul a reacţionat prin mobilizarea de avioane de vânătoare şi activarea sistemelor antiaeriene.
22317 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Taiwan. Zeci de avioane militare chineze au pătruns în spaţiul aerian taiwanez
Autorităţile militare din Taiwan au mobilizat avioane de vânătoare şi au activat sisteme antiaeriene în contextul în care zeci de aeronave militare chineze au pătruns vineri în zona aeriană taiwaneză, informează publicaţia The Hill.
 
Forţele Aeriene chineze au trimis în zona aeriană a Taiwanului 18 avioane de vânătoare J-16, două bombardiere H-6, patru avioane de vânătoare Suhoi Su-30 şi o aeronavă antisubmarin.
 
Taiwanul a ripostat prin mobilizarea unor avioane de vânătoare şi activarea sistemelor antiaeriene, conform Ministerului Apărării de la Taipei.
 
Incidentele au avut loc de Ziua Naţională a Chinei şi intervin după o serie de exerciţii aeriene şi navale efectuate de armata chineză în apropierea Taiwanului.
 
Beijingul contestă vehement Administraţia proindependenţă din Taiwan, teritoriu care este oficial parte a Chinei. Administraţia de la Beijing a avertizat că va trimite armata în Taiwan dacă sunt continuate acţiunile separatiste.
 
Statele Unite au relaţii neoficiale cu Administraţia proindependenţă din Taiwan şi tocmai au aprobat vânzarea unor sisteme antiaeriene în valoare de 750 de milioane de dolari, spre furia Beijingului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
taiwan

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici