Neapole: Carabinierii au arestat 53 de membri ai grupării mafiote Camorra

Carabinierii din Neapole au arestat luni 53 de membri ai Camorra (Mafia napolitană) şi au confiscat bunuri în valoare de 80 de milioane de euro, potrivit unui comunicat.

135 afișări
Imaginea articolului Neapole: Carabinierii au arestat 53 de membri ai grupării mafiote Camorra

Neapole: Carabinierii au arestat 53 de membri ai grupării mafiote Camorra

Operaţiunea efectuată de carabinierii din Caserta (în nordul oraşului Neapole) conform unui ordin al Parchetului din Neapole a fost condusă împotriva clanului Iovine, din cadrul grupării mafiote Camorra, potrivit unui comunicat dat publicităţii de carabinieri.

Cele 53 de persoane arestate sunt acuzate de asociere cu grupări mafiote, extorcare, deţinere ilegală de arme şi spălare de bani, potrivit aceleiaşi surse.

Printre persoanele arestate figurează şi Giussepe Iovine, fratele lui Antonio, liderul clanului, şi el dat în urmărire, informează aceeaşi sursă.

"(Membrii, n. red.) clanului au comis în mod sistematic acte de corupţie în rândul funcţionarilor publici pentru a câştiga licitaţiile şi pentru a influenţa alegerea candidaţilor care le conveneau, la alegerile locale din 2004", subliniază comunicatul.

Banii primiţi ilegal au fost reinvestiţi în jocuri video şi pariuri.

Suma de 80 de milioane de dolari investită în bunuri mobile şi imobile, dar şi sub formă de participaţii în cadrul unor societăţi, reprezintă rezultatul procesului de spălare a acestor bani, precizează sursa.

În cadrul aceleiaşi anchete, numeroase arme, dintre care şi puşti cu aer comprimat şi un Kalaşnikov, dar şi muniţie, au fost deja confiscate, amintesc carabinierii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici