Nepal: Zece persoane au fost reţinute sub acuzaţia că ar fi trimis tineri în armata rusă

Poliţia din Nepal a reţinut zece persoane despre care afirmă că au cerut unor tineri şomeri sume uriaşe de bani pentru vize turistice, apoi i-au trimis pentru recrutare ilegală în armata rusă, a declarat miercuri un official, citat de Reuters.

413 afișări
Imaginea articolului Nepal: Zece persoane au fost reţinute sub acuzaţia că ar fi trimis tineri în armata rusă

Nepal: Zece persoane au fost reţinute sub acuzaţia că ar fi trimis tineri în armata rusă

Nepalul a cerut Moscovei în această săptămână să trimită soldaţii nepalezi din forţele sale armate înapoi în ţară, după ce şase dintre cetăţenii săi care servesc în armata rusă au fost ucişi.

Şeful poliţiei din districtul Kathmandu, Bhupendra Khatri, a declarat că zece persoane se află în custodia poliţiei după ce au fost reţinute în ultimele zile în urma unor informaţii.

„Discutăm cu avocaţii guvernului despre acest caz şi îi vom prezenta în faţa instanţei”, a declarat Khatri pentru Reuters.

El a spus că suspecţii au cerut de la tineri sume de până la 9.000 de dolari şi i-au trimis în Rusia cu vize turistice. Aceştia au fost apoi recrutaţi în armata rusă.

„Este un caz de contrabandă de persoane... crimă organizată”, a adăugat Khatri.

Nepalul a cerut Rusiei să despăgubească familiile cetăţenilor nepalezi ucişi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici