Netanyahu respinge apelul lui Biden de a anula asaltul de la Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins un apel al preşedintelui american, Joe Biden, de a anula un atac terestru planificat la Rafah, ultimul refugiu din Gaza pentru mai mult de un milion de persoane strămutate, unde Israelul crede că sunt ascunşi luptători ai grupării Hamas.

611 afișări
Imaginea articolului Netanyahu respinge apelul lui Biden de a anula asaltul de la Rafah

Netanyahu respinge apelul lui Biden de a anula asaltul de la Rafah

Netanyahu a declarat marţi, în faţa parlamentarilor din ţara sa, că i-a spus "extrem de clar" preşedintelui american "că suntem hotărâţi să finalizăm eliminarea acestor batalioane (ale Hamas - n.r.) din Rafah şi nu există nicio altă modalitate de a face acest lucru decât să acţionăm la sol", relatează Reuters.

Cei doi lideri, Biden şi Netanyahu, au vorbit luni la telefon. Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că Washingtonul crede că un asalt terestru asupra Rafah ar fi o greşeală şi că Israelul îşi poate atinge obiectivele militare prin alte mijloace.

Washingtonul a lansat o nouă campanie diplomatică pentru o încetare a focului în războiul de aproape şase luni, pentru a elibera ostaticii şi a aduce ajutor alimentar, spre a evita foametea în Gaza.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici