New York declară stare de urgenţă din cauza poliomielitei

Guvernatorul statului New York a declarat stare de urgenţă din cauza poliomielitei, în condiţiile în care există dovezi că virusul se răspândeşte în tot statul, scrie BBC.

1027 afișări
Imaginea articolului New York declară stare de urgenţă din cauza poliomielitei

New York declară stare de urgenţă din cauza poliomielitei

Oficialii din domeniul sănătăţii spun că probele de apă reziduală din New York City şi din patru comitate adiacente au fost testate pozitiv pentru un virus al poliomielitei care poate provoca paralizie.

Deşi până acum a fost confirmat un singur caz, acesta a fost primul din ţară în aproape un deceniu.

Poliomielita a fost în mare parte eradicată din SUA prin vaccinările care au început în 1955.

În 1979, SUA a fost declarată liberă de poliomielită.

Însă, potrivit oficialilor din New York, ratele de vaccinare sunt prea scăzute în anumite părţi ale statului. Declaraţia de urgenţă de vineri are ca scop creşterea ratelor de imunizare care sunt în scădere.

Poliomielita nu are leac, dar poate fi prevenită prin vaccin. Afectând în special copiii, virusul provoacă în general slăbiciune musculară şi paralizie, iar în cele mai grave cazuri invaliditate permanentă şi deces.

Departamentul de sănătate al statului New York a declarat că îşi propune să crească ratele de vaccinare de la media actuală de aproximativ 79% la peste 90% la nivelul întregului stat.

Atât în SUA, cât şi în Marea Britanie se foloseşte un vaccin polio inactivat. În SUA, aproximativ 93% dintre copiii mici au primit cel puţin trei doze de vaccin antipoliomielitic, potrivit datelor de vaccinare ale CDC.

Oficialii au început să monitorizeze apele reziduale din stat pentru depistarea virusului poliomielitei după ce un bărbat nevaccinat din comitatul Rockland, la nord de New York, a contractat virusul în iulie - primul caz înregistrat din 2013 - şi a suferit o paralizie.

Cazul a fost ulterior legat genetic de poliomielita paralitică găsită într-o mostră de apă uzată colectată din comitatul Nassau din apropiere în luna august.

Probele de apă uzată din comitatul Orange, comitatul Sullivan şi din cele cinci cartiere ale oraşului New York au fost, de asemenea, testate pozitiv pentru poliomielită paralitică.

Ordonanţa de urgenţă emisă de guvernatorul Kathy Hochul este a treia emisă de stat în acest an, pe lângă ordonanţele similare emise ca răspuns la pandemia de coronavirus şi la variola maimuţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici