New York Times: Vaccinul Pfizer va primi luni aprobare completă de la FDA / Ce efecte va avea acestă decizie

  • Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA ar putea acorda luni aprobare completă vaccinului anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech, a scrie The New York Times.
  • Mişcarea ar face din acesta primul vaccin Covid care va trece de la autorizarea de utilizare de urgenţă la aprobarea completă a FDA.
  • Aprobarea completă ar putea ajuta la convingerea mai multor persoane să se vaccineze.
9280 afișări
Imaginea articolului New York Times: Vaccinul Pfizer va primi luni aprobare completă de la FDA / Ce efecte va avea acestă decizie

New York Times: Vaccinul Pfizer va primi luni aprobare completă de la FDA / Ce efecte va avea acestă decizie

Consilierul medical principal al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, a declarat pentru Associated Press pe 8 august că speră că vaccinurile vor începe să primească aprobarea completă „în luna august”, adăugând că aprobarea completă va conduce la o intesificare a vacicnării în multe companii şi instituţii.

Companiile americane au înăsprit regulile de vaccinare pentru angajaţi, deoarece cazurile Covid au crescut în toată ţara în ultimele săptămâni, iar unele au citat aprobarea completă a FDA ca parte a procesului decizional.

Pfizer şi BioNTech au început procesul de solicitare a autorizaţiei complete pentru vaccinul cu două doze în luna mai, după ce au primit autorizaţia de utilizare de urgenţă de la FDA în decembrie. Dacă este autorizat în mod oficial, vaccinul Pfizer şi BioNTech ar rămâne disponibil pe piaţă după încheierea pandemiei, iar companiile vor putea promova vaccinul direct consumatorilor.

Companiile au anunţat pe 16 august că au început procesul de aprobare pentru o doză de rapel pentru persoanele complet vaccinate după transmiterea datelor studiilor clinice către FDA.

Un proces similar de autorizare este în desfăşurare şi în UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici