NATO a respins cererea Rusiei de retragere a forţelor din România şi Bulgaria

NATO a respins vineri cererile Rusiei de a retrage forţele din România şi Bulgaria, în timp ce eforturile diplomatice au continuat pentru a preveni un război în Europa, după ce Rusia a adunat zeci de mii de trupe în apropierea graniţelor Ucrainei.

9085 afișări
Imaginea articolului NATO a respins cererea Rusiei de retragere a forţelor din România şi Bulgaria

NEWS ALERT NATO respinge cererile Rusiei de retragere a forţelor din România şi Bulgaria

NATO nu va renunţa la capacitatea noastră de a ne proteja şi de a ne apăra reciproc, inclusiv cu prezenţa trupelor în partea de est a alianţei”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, într-un comunicat.

Moscova a cerut garanţii obligatorii din punct de vedere juridic de la NATO că blocul îşi va opri expansiunea şi va reveni la graniţele sale din 1997, potrivit Yahoo.
 
Ministerul rus de Externe a declarat, vineri, că garanţiile de securitate pe care Moscova le solicită din partea Occidentului includ prevederi care cer forţelor NATO să părăsească România şi Bulgaria.
 
Răspunzând la o întrebare despre ce ar însemna asta pentru Bulgaria şi România, care au aderat la NATO după 1997, ministerul a spus că Rusia doreşte ca toate trupele, armele şi alte echipamente militare străine să fie retrase din acele ţări.
 
NATO a respins aceste cereri, spunând că vor crea membri NATO de clasa întâi şi a doua, pe care alianţa nu i-a putut accepta.
 
Respingem orice idee despre sfere de influenţă în Europa. Vom răspunde întotdeauna la orice deteriorare a mediului nostru de securitate, inclusiv prin consolidarea apărării noastre colective", a spus purtătorul de cuvânt al NATO. „NATO este vigilentă şi continuă să evalueze necesitatea de a consolida partea de est a Alianţei noastre”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici