Nici un "contact" nu a fost stabilit cu nava capturată de piraţi, care are marinari români la bord

"Nici un contact direct" nu a fost stabilit cu petrolierul sub pavilion britanic la bordul căruia se află şi marinari români, de la capturarea acestuia de către piraţi somalezi, au declarat, marţi, proprietarii navei, citaţi de cotidianul The Independent, în ediţia electronică.

15 afișări
Imaginea articolului Nici un "contact" nu a fost stabilit cu nava capturată de piraţi, care are marinari români la bord

Nici un "contact" nu a fost stabilit cu nava capturată de piraţi, care are marinari români la bord (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al Zodiac Maritime Agencies, cu sediul la Londra, a precizat: "Nu există nici o informaţie privind răniţi în rândul echipajului sau distrugeri ale navei. Proprietarii navei lucrează strâns cu autorităţile navale şi alte organizaţii, pentru a asigura eliberarea rapidă şi în siguranţă a tuturor membrilor echipajului. Nu am avut nici un contact direct cu nava de la capturarea sa".

Echipajul petrolierului de 7.926 de tone, St James Park, capturat luni în Golful Aden, este format din 26 de membri din Rusia, Ucraina, Bulgaria, România, Filipine, Polonia, Georgia, India şi Turcia.

Un purtător de cuvânt al Forţei Navale a Uniunii Europene (EU NAVFOR) a menţionat că nava, construită în 1993, a fost capturată în timp ce se afla în Coridorul Recomandat de Tranzit Internaţional (CRTI) şi se îndreaptă în prezent către coasta somaleză. CRTI, care este patrulat de nave internaţionale, a fost creat în februarie 2009, cu scopul de a proteja navele care călătoresc prin Golful Aden.

Noel Choong, de la Biroul Maritim Internaţional, a declarat că nava a trimis un mesaj de urgenţă luni seara, cerând ajutor în contextul unui atac al piraţilor. El a adăugat că mesajul a fost preluat de un centru grec de salvare, care l-a transmis Biroului Maritim Internaţional, dar acesta din urmă nu a reuşit să stabilească legătura cu nava capturată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici