Niciun român aflat în vacanţă în Antalya nu a fost mutat din cauza incendiilor

  • În ultimele şase zile, 137 de incendii au fost controlate în 32 de provincii.
  • În acest moment situaţia revine la normal, iar activitatea turistică nu este afectată, informează reprezentanţii turoperatorului Soley Tour, specializată pe sejururi în Turcia.
  • În schimb, în Bodrum, la finalul săptămânii trecute, autorităţile au luat decizia de a-i muta temporar pe turiştii cazaţi în două hoteluri, ca măsură de precauţie, aceştia revenind în resorturi o zi mai târziu.
1930 afișări
Imaginea articolului Niciun român aflat în vacanţă în Antalya nu a fost mutat din cauza incendiilor

Autorităţile turce au reuşit să controleze incendiile care au izbucnit săptămâna trecută în regiunea Antalya, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de turiştii români.

În toată această perioadă, în Antalya nu a fost necesară evacuarea din resorturi a turiştilor pentru că situaţia a fost sub control, iar vacanţele, inclusiv ale turiştilor români, au continuat fără sincope, conform programului. În ceea ce ne priveşte, nu am avut solicitări de anulare a vacanţelor în Turcia şi turiştii trebuie să ştie că pot călători în această destinaţie, fără griji. Noi, ca turoperator, am fi primii care ar anula deplasările în Turcia, dacă siguranţa şi confortul turiştilor noştri ar fi ameninţate de situaţia din zonă”, a declarat Erdinc Adali, CEO Soley Tour.

Într-o declaraţie oficială, ministrul turc al Agriculturii şi Silviculturii, Demir Pakdemirli, a precizat că în ultimele şase zile, 137 de incendii au fost controlate în 32 de provincii, dar continuă “lupta eroilor pădurii împotriva a 13 incendii din şase provincii”.

În acest moment, echipele de intervenţie acţionează cu zeci de avioane şi elicoptere, peste 800 de maşini de pompieri, iar mai bine de 5.000 de angajaţi sunt angrenaţi în lupta împotriva flăcărilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici