Turiştii sunt alungaţi de incendiile violente din Turcia. Opt oameni au decedat, iar alţi 27 sunt în spital

  • Incendiile de vegetaţie continuă să se dezlănţuie în Turcia, Grecia şi Italia, fiind evacuate plaje şi sate întregi.
  • Incendiile sunt frecvente în sudul Turciei, în timpul verii, dar experţii susţin că anul acesta sunt mult mai puternice decât de obicei.
  • Numai în Turcia opt persoane au fost confirmate decedate şi alte 27 sunt tratate în spital, în urma incendiilor puternice.
888 afișări
Imaginea articolului Turiştii sunt alungaţi de incendiile violente din Turcia. Opt oameni au decedat, iar alţi 27 sunt în spital

Turiştii sunt alungaţi de incendiile violente din Turcia. 8 oameni au decedat, iar alţi 27 sunt în spital

Locuitorii şi turiştii au fost salvaţi de bărci mici în weekend, iar garda de coastă şi navele marinei au fost pregătite, în cazul în care era nevoie de o evacuare la scară mai mare, potrivit SkyNews.

Allyson, care locuieşte în staţiunea mediteraneană Marmaris de 15 ani, spune că „ceva este diferit pentru că nu am mai văzut asta până acum. Şi nu sunt doar aici, ci peste tot”.

Autorităţile investighează posibile incendieri, dar oamenii de ştiinţă dau vina pe schimbările climatice, cu temperaturi cu cinci sau şase grade mai mari decât media din această perioadă a anului.

Valul de căldură actual este alimentat de aerul cald din nordul Africii. Oraşul de coastă Antalya a înregistrat 42 de grade Celsius în weekend şi se aşteaptă ca temperaturile să ajungă la 47 de grade Celsius în această săptămână.

Incendiile au devastat şi mai multe zone din Grecia şi Italia. În oraşul italian Pescara, pe coasta Adriaticii, oamenii au fugit de pe plajă când au văzut fum şi flăcări care se ridicau dintr-o pădure de pin din apropiere. Mai multe persoane au fost rănite când au încercat să stingă flăcările care ajunseseră la casele lor.

Pe insula grecească Rodos, mulţi locuitori au rămas fără electricitate şi apă după ce un incendiu a ameninţat Valea Fluturilor, o bază militară şi satul Psinthos, toate acestea fiind evacuate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici