Nicola Sturgeon, premierul scoţian: Independenţa ar trebui să rămână o opţiune pentru Scoţia ca alternativă la ieşirea din UE

Premierul scoţian Nicola Sturgeon şi-a reiterat luni poziţia că organizarea unui nou referendum pentru independenţa ar trebui să rămână o opţiune pentru Scoţia, depinzând de modul în care ieşirea din UE va afecta Scoţia, relatează agenţia de ştiri Reuters.

1327 afișări
Imaginea articolului Nicola Sturgeon, premierul scoţian: Independenţa ar trebui să rămână o opţiune pentru Scoţia ca alternativă la ieşirea din UE

Nicola Sturgeon, premierul scoţian: Independenţa ar trebui să rămână o opţiune pentru Scoţia ca alternativă la ieşirea din UE

"Dacă realizăm că interesele noastre nu pot fi protejate în cadrul Marii Britanii, independenţa trebui să fie una dintre acele opţiuni pe care Scoţia are dreptul să le ia în considerare", a declarat Sturgeon.

Liderul scoţian a mai adăugat că se va apuca de pregătirea procesului care ar trebui să permită parlamentului de la Edinburgh să convoace un nou referendum privind independenţa Scoţiei, în cazul în care acest lucru este considerat necesar.

În cadrul refenedumului privind apartenenţa Marii Britanii la UE, alegătorii din Scoţia au votat în mod masiv pentru rămânerea în Blocul comunitar, în timp ce votanţii din Anglia şi Ţara Galilor au înclinat balanţa spre ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici