Nicolas Sarkozy şi François Hollande, adversari în alegerile prezidenţiale franceze, sunt veri

Nicolas Sarkozy şi Francois Hollande, care sunt adversari în alegerile prezidenţiale franceze, sunt veri, iar soţia de origine italiană a preşedintelui în exerciţiu are, de asemenea, legături de rudenie cu partenera lui Hollande, dezvăluie un genealog francez.

121 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy şi François Hollande, adversari în alegerile prezidenţiale franceze, sunt veri

Nicolas Sarkozy şi Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi adversari politici au ca rudă îndepărtată comună un ţăran modest din secolul al XVII-lea, Claude Labully-Burty, care trăia într-un sat din Alpi, în Savoia, Saint-Maurice-de-Rotherens, la aproximativ 20 de kilometri de Chambery, afirmă Jean-Louis Beaucarnot, pe baza arborelui genealogic.

Acest înaintaş modest a trăit la sfârşitul secolului al XVI-lea şi începutul secolului al XVII-lea, iar cei doi fii ai săi, Claude - strămoşul lui Francois Hollande, şi Pierre - cel al lui Sarkozy, s-au stabilit în timpul lui Ludovic al XIII-lea în comuna vecină Saint-Genix-sur-Guiers.

Însă legăturile de rudenie între Hollande şi Sarkozy nu se opresc aici. Partenerele lor ar fi, de asemenea, verişoare, potrivit genealogului.

Prima Doamnă Carla Bruni-Sarkozy şi cea care ar putea deveni Prima Doamnă în cazul unei victorii a partenerului său - Hollande, Valerie Trierweiler, au un înaintaş comun, Baratin, afirmă acesta.

Massonneau, numele de fată al Valeriei Trierweiler, care a păstrat numele fostului ei soţ, provine din Creusot, un oraş industrial din centrul Franţei, dă asigurări Beaucarnot.

În arborele ei genealogic figurează familia Germanand, în care "apare un strămoş comun cu Carla Bruni", prin intermediul bunicii sale franceze, Renee Planche, fiica unui deputat radical în cursul celei de a treia Republici.

Prenumele strămoşului comun respectiv ar fi Antoine, care purta patronimul Baratin, un nume de familie rezultat din vechiul verb "barater" care înseamnă "a înşela". Acesta a trăit în prima jumătate a secolului al XVII-lea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici