Nicolas Sarkozy vrea propria variantă a avionului Air Force One

Liderul francez Nicolas Sarkozy va avea propria versiune a avionului prezidenţial american Air Force One, care va fi prevăzut cu dormitoare luxoase, birouri şi o sală de conferinţe, scrie Sunday Times.

34 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy vrea propria variantă a avionului Air Force One

Nicolas Sarkozy vrea propria variantă a avionului Air Force One (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fie că va fi sau nu numit Marianne, simbol al Republicii franceze, avionul de tip Airbus 330-200 i-a atras atenţia liderului de la Paris, comentează publicaţia. Această achiziţie va costa statul circa 190 de milioane de euro.

Un designer se va ocupa de aspectul interior al aparatului, în cadrul acestui proiect care va fi gestionat cel mai probabil de Carla Bruni, soţia preşedintelui francez.

Sarkozy, în vârstă de 53 de ani, care a promis să modernizeze Franţa printr-o serie de reforme sociale şi economice, plănuieşte de mai mult timp această achiziţie.

Planul său a generat însă semne de întrebare, mai ales în condiţiile în care Guvernul promovează reforme pentru reducerea cheltuielilor publice.

Avionul nu este singurul motiv pentru care cheltuielile prezidenţiale au atras atenţia.

Potrivit unui parlamentar socialist, cheltuielile la Elysee au crescut în 2007 cu aproximativ opt procente, de la circa 32 milioane de euro la 34 de milioane, după remodelarea unor porţiuni ale palatului prezidenţial sau o creştere a salariului lui Sarkozy.

Luc Chatel, purtător de cuvânt, a susţinut acest proiect, argumentând că mai multe avioane utilizate de lider, precum un aparat Airbus A319, sunt în uz de mai mulţi ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici