Nigel Farage, acuzat că exploatează în scop populist atentatul care a vizat revista Charlie Hebdo

Vicepremierul liberal-democrat britanic Nick Clegg îl acuză pe liderul ultranaţionalist Nigel Farage că exploatează în scopuri populiste atentatul comis la sediul Charlie Hebdo, după ce politicianul xenofob a denunţat multiculturalismul, scrie Huffington Post.

302 afișări
Imaginea articolului Nigel Farage, acuzat că exploatează în scop populist atentatul care a vizat revista Charlie Hebdo

Nigel Farage (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Sunt dezamăgit de reacţia liderului Partidului Independenţei Marii Britanii la atacul oribil şi laş care a vizat revista Charlie Hebdo", a declarat Clegg.

"Sunt dezamăgit că, imediat ce Nigel Farage a văzut crimele sângeroase comise la Paris, a avut reflexul de a obţine câştiguri politice", a adăugat vicepremierul britanic.

Politicianul liberal-democrat a reacţionat astfel la afirmaţii făcute de liderul ultranaţionalist şi xenofob Nigel Farage.

"Atacul din Franţa are implicaţii îngrijorătoare pentru civilizaţia occidentală, asupra libertăţii de exprimare, satirei, asupra tuturor lucrurilor în care statele occidentale cred, iubesc şi de care s-au bucurat de sute de ani. Există un argument puternic că ceea ce s-a întâmplat la Paris este rezultatul deschiderii faţă de străinii veniţi la noi. Le-am dat paşapoarte unor oameni care ne urăsc", a spus Farage, denunţând conceptul de multiculturalism.

Douăsprezece persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici