Nigel Farage: Factorii referendumului pro-Brexit vor facilita victoria lui Donald Trump în SUA

Referendumul care a decis ieşirea Marii Britanii din UE va facilita victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial din SUA, apreciază Nigel Farage, unul dintre liderii grupului politic favorabil Brexit, exprimând preocupări privind poziţiile candidatului republican faţă de NATO şi comerţul internaţional.

539 afișări
Imaginea articolului Nigel Farage: Factorii referendumului pro-Brexit vor facilita victoria lui Donald Trump în SUA

Nigel Farage: Factorii referendumului pro-Brexit vor facilita victoria lui Donald Trump în SUA

"Cred cu tărie că Trump va câştiga", a declarat Nigel Farage, fost lider al Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), într-un interviu acordat site-ului agenţiei Reuters.

"Cred că Brexit este prima lovitură dată actualului sistem politic. Nu este un eveniment britanic sau european. Este un eveniment mondial şi cred că are implicaţii pentru fiecare democraţie occidentală. În cazul Americii, în mod absolut", a argumentat Farage.

"În America există oameni care privesc ce se întâmplă la Washington, care văd grupurile de lobby şi puterea marilor companii, care văd desprinderea clasei politice de ei şi de vieţile lor într-un mod similar cu perspectiva cetăţenilor asupra Bruxellesului", a subliniat Farage, care este şi eurodeputat eurosceptic.

"Donald Trump nu se teme să spună ce are în minte şi, da, sistemul liberal strigă îngrozit, dar poate că acesta este modul în care politica se face în Occident", a continuat Farage.

Politicianul populist britanic a exprimat totuşi preocupări privind modul în care Donald Trump se raportează la Alianţa Nord-Atlantică şi la comerţul internaţional.

"Marea problemă este NATO", a spus Farage, referindu-se la dubiile exprimate de Trump privind necesitatea contribuţiei SUA de a proteja aliaţii din cadrul Alianţei de Rusia. "Aş spera foarte mult că Trump, dacă toată lumea îşi va aduce contribuţia, va susţine mai mult decât până acum NATO", a subliniat politicianul britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici