Nigeria a anunţat al cincilea deces provocat de Ebola. Măsurile luate de preşedinta Liberiei pentru oprirea răspândirii virusului

Un medic care l-a îngrijit pe primul pacient infectat cu Ebola în Nigeria a murit, ridicând la cinci numărul deceselor provocate de febra hemoragică în această ţară, a anunţat marţi ministrul nigerian al Sănătăţii, Onyebuchi Chukwu, citat de AFP.

571 afișări
Imaginea articolului Nigeria a anunţat al cincilea deces provocat de Ebola. Măsurile luate de preşedinta Liberiei pentru oprirea răspândirii virusului

Nigeria a anunţat al cincilea deces provocat de virusul Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat, ministrul a anunţat decesul unui medic care l-a îngrijit pe primul pacient infectat cu virusul Ebola în Nigeria.

La 25 iulie, Patrick Sawyer, în vârstă de 40 de ani, funcţionar în cadrul Ministerului de Finanţe al Liberiei, a decedat într-un spital din Lagos, la cinci zile după ce a sosit de la Monrovia.

Alte trei persoane care au intrat în contact cu Sawyer au murit de atunci din cauza Ebola, printre care un oficial din cadrul Comunităţii Economice a Statelor din Africa de Vest şi doi medici care au participat şi ei la tratarea pacientului liberian.

"Odată cu acest eveniment regretabil, numărul total al deceselor legate de virusul Ebola s-a ridicat la cinci" în Nigeria, a adăugat Chukwu.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat marţi detectarea a 15 cazuri de infectare cu Ebola în Nigeria. Toate cazurile au fost detectate la Lagos, o aglomeraţie de peste 20 de milioane de locuitori.

Potrivit ultimului bilanţ al OMS stabilit la data de 16 august, epidemia de Ebola a provocat moartea a 1.229 de persoane în Africa de Vest, dintre care 466 în Liberia, 394 în Guineea şi 365 în Sierra Leone.

Preşedinta Liberiei impune interdicţii de circulaţie pe timp de noapte

Preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a decretat, marţi seara, interdicţii de circulaţie pe timp de noapte, în vigoare de miercuri seara, şi a instituit zone de carantină în două cartiere, între care unul din capitala Monrovia, în vederea opririi răspândirii virusului de Ebola.

Într-un discurs radiotelevizat, preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a anunţat instituirea unor interdicţii de circulaţie între orele locale 21.00 şi 06.00 (00.00 şi 09.00, orele României), în vigoare de miercuri, 20 august, în vederea opririi răspândirii virusului de Ebola.

De asemenea, ea a ordonat "închiderea tuturor centrelor de distracţie (...) începând de la ora locală 18.00 (21.00, ora României)".

În plus, preşedinta Liberiei a anunţat punerea în carantină a cartierului West Point, la periferia capitalei Monrovia, unde tineri au atacat un centru de izolare.

"Cartierele West Point din Monrovia şi Dolo Town din Margibi sunt plasate în carantină şi sub supraveghere sanitară", a precizat ea.

Sirleaf, care a decretat la 6 august stare de urgenţă, a deplâns că, în pofida intensificării eforturilor şi adoptării unor măsuri tot mai dure, răspândirea epidemiei de Ebola în ţară nu a fost încetinită.

Liberia a înregistrat 466 de decese, cele mai multe, provocate de virusul Ebola.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici