"Niveluri ridicate de radioactivitate", la instalaţia nucleară engleză de la Sellafield

"Niveluri ridicate de radioactivitate" au fost detectate în incinta instalaţiei nucleare Sellafield, în nord-vestul Angliei, cel mai vechi complex nuclear european, a anunţat vineri exploatantul, precizând că instalaţia continua să funcţioneze.

159 afișări
Imaginea articolului "Niveluri ridicate de radioactivitate", la instalaţia nucleară engleză de la Sellafield

"Niveluri ridicate de radioactivitate", la instalaţia nucleară engleză de la Sellafield (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Niveluri ridicate de radioactivitate", la unul dintre dispozitivele de monitorizare a radiaţiilor instalaţiei, situat la extremitatea de nord a Sellafield, au fost înregistrate, a anunţat Sellafield Ltd într-un comunicat.

Ca "măsură de prudenţă şi precauţie", instalaţia, utilizată pentru stocarea unor deşeuri nucleare şi tratarea unor deşeuri de tip hidrocarburi, "oprează normal, dar cu mai puţin personal astăzi (vineri)", se arată în comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici