Noi cazuri de gripă porcină confirmate sau suspecte - GALERIE FOTO

Gripa porcină, care ar fi provocat moartea a peste 150 de persoane în Mexic, s-a extins în Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi Spania, autorităţile sanitare temându-se de o pandemie de amploare mondială, relatează AFP, care prezintă cazurile confirmate şi cele suspecte începând din 24 aprilie.

83 afișări
Imaginea articolului Noi cazuri de gripă porcină confirmate sau suspecte - GALERIE FOTO

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a apreciat că nici o regiune nu este ferită de gripa porcină, a decis luni să ridice nivelul de alertă la 4, pe o scară până la 6, ceea ce înseamnă "o creştere semnificativă" a riscului unei pandemii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

CAZURI CONFIRMATE

MEXIC: Ministrul Sănătăţii a anunţat 152 de decese cauzate "probabil" de gripa porcină. Din acest total, numărul confirmat al deceselor este de 20.

STATELE UNITE: Un total de 44 de cazuri de gripă porcină au fost confirmate în cinci state americane: New York, California, Texas, Kansas şi Ohio. Un caz probabil a fost semnalat în Michigan. La New York, 28 de elevi dintr-o şcoală au contractat boala. Doi liceeni şi un profesor francez, care se aflau în şcoală pentru un schimb de experienţă, primesc îngrijiri, dar nu au fost confirmaţi cu gripă porcină.

CANADA: Au fost confirmate şase cazuri de gripă porcină, dintre care patru în provincia Noua Scoţie şi două în Columbia Britanică. La Ontario, 10-12 persoane sunt supravegheate, dar nici un caz nu a fost confirmat până în prezent aici.

MAREA BRITANIE: Două persoane au fost internate preventiv duminică, în Scoţia, după ce au prezentat "uşoare simptome similare gripei", acestea fiind confirmate cu gripă porcină în cursul serii de luni. Alte şapte persoane din totalul de 22, care au intrat în contact cu cele două prezintă "simptome lejere", dar nu au fost confirmate până în prezent cu gripă porcină.

SPANIA: Ministrul Sănătăţii Trinidad Jimenez a anunţat marţi un al doilea caz confirmat de gripă porcină la o persoană care s-a întors din Mexic la Valencia. Numărul cazurilor suspecte era luni seara de 26.

ISRAEL: Un caz de gripă porcină a fost confirmat în Israel - primul din Orientul Mijlociu - la un israelian în vârstă de 26 de ani care s-a întors dintr-un sejur în Mexic şi a fost spitalizat duminică, a anunţat marţi o sursă spitalicească. Marţi a fost confirmat şi cel de-al doilea caz, al unui israelian de 49 de ani revenit recent din Mexic.

NOUA ZEELANDĂ: Prezenţa virusului a fost confirmată la cel puţin trei persoane dintr-un grup de 25 de la un colegiu din Auckland, plasate în carantină sâmbătă, la întoarcerea din Mexic. Autorităţile cred că în total zece dintre ele - nouă liceeni şi un profesor - ar fi putut contracta boala. Pe de altă parte, Guvernul analizează 56 de cazuri posibile.

COSTA RICA: O femeie în vârstă de 21 de ani, care s-a întors la San Jose de trei zile, după un sejur în Mexic, este afectată de gripa porcină, devenind prima persoană din America Centrală care a contractat virusul.

CAZURI SUSPECTE

POLONIA: Trei cazuri suspecte de gripă porcină, în rândul persoanelor întoarse recent din Mexic, sunt în observare, a anunţat marţi Inspecţia sanitară naţională

AUSTRALIA: Autorităţile au menţionat marţi 70 de cazuri posibile de gripă porcină. Cinci persoane - dintre care şi copii - sunt purtătoare ale virusului de tip A (familia căreia îi aparţine gripa porcină A/H1N1), în New South Wales. Ministrul Sănătăţii, Nicola Roxon, a declarat că este "cel puţin posibilă, chiar probabilă" confirmarea prezenţei gripei porcine în zilele următoare.

FRANŢA: Douăzeci de cazuri suspecte sunt "în curs de analizare", în cadrul măsurilor referitoare la gripa porcină.

GERMANIA: Trei cazuri suspecte de gripă porcină, primele din Germania, sunt în curs de verificare, a anunţat marţi secretarul de stat pentru Sănătate, Klaus Theo Schroeder.

AUSTRIA: Un prim caz suspect a fost depistat în Austria Superioară, potrivit televiziunii.

ELVEŢIA: Cinci elveţieni reveniţi din Mexic sunt suspectaţi de infectare cu virusul gripei porcine şi fac obiectul examinărilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Oficiului elveţian de Sănătate Publică.

DANEMARCA: Cinci persoane care s-au întors în urmă cu o săptămână din Mexic şi Statele Unite, se află sub observaţie la două spitale din Danemarca, au anunţat luni surse spitaliceşti.

IRLANDA: Patru persoane au fost supuse analizelor pentru a stabili dacă au contractat gripa porcină, acestea dovedindu-se negative în cazul unei persoane, în timp ce pentru celelalte sunt aşteptate în continuare rezultatele.

OLANDA: "Câteva cazuri suspecte" de gripă porcină au fost depistate şi în Olanda, a anunţat marţi Institutul olandez pentru sănătate şi mediu (RIVM).

SUEDIA: Cel puţin cinci persoane, care au călătorit recent în Mexic, au fost examinate pentru a se stabili dacă au contractat sau nu virusul, a declarat pentru agenţia TT Mia Brytting, un oficial din cadrul Institutului suedez pentru controlul bolilor infecţionase.

HONG KONG: Patru cazuri suspecte de gripă porcină, la persoane care au călătorit în ţările afectate de epidemie, au fost depistate la Hong Kong, a anunţat marţi un oficial din cadrul serviciilor sanitare.

COLUMBIA: Autorităţile sanitare au plasat sub supraveghere 12 persoane revenite din Mexic şi care prezintă simptome de gripă. Aceşti pacienţi nu au fost internaţi, dar sunt testaţi la domiciliu.

PERU: Un prim caz de gripă porcină este suspectat în Peru, după spitalizarea unui bărbat care s-a întors luni din Mexic, au anunţat autorităţile.

CHILE: Opt persoane sunt examinate în Chile, dintre care cinci la Santiago, unul în nordul ţării şi două în sud.

COREEA DE SUD: O femeie sud-coreeană, în vârstă de 51 de ani, care s-a întors recent din Mexic, a contractat "probabil" gripă porcină, potrivit centrului de prevenire local.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici