Noi detalii despre operaţiunea în care a fost ucis ben Laden şi despre fotografia cadavrului

Echipa SEAL care a urcat la etajul clădirii l-a ucis pe ben Laden cu focuri de armă în piept şi frunte, potrivit unui oficial SUA care a văzut raportul militarilor care au participat la raid.

2019 afișări
Imaginea articolului Noi detalii despre operaţiunea în care a fost ucis ben Laden şi despre fotografia cadavrului

Noi detalii despre operaţiunea în care a fost ucis ben Laden şi despre fotografia cadavrului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un oficial de la Pentagon a declarat pentru CNN că, deşi Osama ben Laden nu era înarmat, în momentul în care a fost împuşcat, acesta era în mişcare.

De asemenea, senatorul Dianne Feinstein, preşedinte al comitetului de Informaţii al Senatului, a declarat că ben Laden avea în apropiere arme spre care se îndrepta în momentul în care a fost împuşcat.

Un oficial care a văzut raportul a dat noi detalii despre operaţiune şi despre cum arătau rănile lui Osama ben Laden.

Investigatorii continuă să cerceteze materialele adunate din reşedinţa lui ben Laden în timpul operaţiunii. Din casă au fost ridicate 10 harduri, cinci computere şi mai mult de 100 DVD şi dispozitive de stocare. Materialele ar putea aduce noi informaţii despre membrii Al-Qaida şi viitoare atacuri.

Trupa de comando a recuperat, de asemenea, cinci telefoane mobile, echipament audio, o mulţime de documente şi vreo cinci arme, inclusiv un AK-47 şi un pistol.

Potrivit oficialului care a văzut fotografiile cu ben Laden mort, acesta a fost împuşcat în piept şi în cap, având o rană deasupra ochiul stâng, iar craniul parţial spulberat.

Barack Obama a refuzat să publice fotografii cu trupul neînsufleţit al liderului al-Qaida, potrivit unui interviu acordat postului de televiziune CBS.

"Este foarte important să nu lăsăm probe fotografice ca instrument de incitare (la violenţă) sau propagandă. Nu este în stilul nostru. Nu vom arbora acest tip de fotografii ca pe nişte trofee", a spus Obama.

Un oficial de rang înalt de la Casa Albă a declarat pentru CNN că Obama nu a fost niciodată în favoarea publicării fotografiilor cu ben Laden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici