Noi detalii în cazul dispariţiei lui Khashoggi: Un suspect îmbrăcat în hainele jurnalistului a fost surprins de camerele de supraveghere

Unul din cei 15 suspecţi, care au călătorit la Istanbul în aceeaşi zi în care jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, a fost suprins de camerele de supraveghere ieşind din consulatul saudit purtând hainele jurnalistului, relatează site-ul postului CNN.

1797 afișări
Imaginea articolului Noi detalii în cazul dispariţiei lui Khashoggi: Un suspect îmbrăcat în hainele jurnalistului a fost surprins de camerele de supraveghere

Noi detalii în cazul dispariţiei lui Khashoggi: Un suspect îmbrăcat în hainele jurnalistului a fost surprins de camerele de supraveghere

Postul CNN a obţinut înregistrări video, care fac parte din investigaţia Guvernului turc şi în care bărbatul este surprins purtând hainele lui Jamal Khashoggi, o barbă falsă şi ochelari la ieşirea din consulat.

Acelaşi bărbat a fost văzut la Moscheea Albastră din Istanbul, la câteva ore după ce jurnalistul a intrat în consulatul saudit pentru a obţine acte pentru căsătorie.

Omul care apare în înregistrări, identificat sub numele de Mustafa al-Madani, face parte din echipa de 15 oficiali saudiţi care sunt suspectaţi că ar fi plănuit şi desfăşurat operaţiunea de asasinare a lui Jamal Khashoggi.

Un oficial turc de rang înalt a declarat pentru CNN că înregistrarea video demonstrează că Madani a fost adus la Istanbul pentru a se comporta ca o dublură pentru Khashoggi.

"Nu ai nevoie de o dublură pentru o interogaţie. Suspiciunile noastre nu s-au schimbat de la 6 octombrie. Aceasta a fost o crimă cu premeditare, iar cadavrul a fost mutat din consulat", a declarat oficialul turc.

Riadul nu a oferit nicio dovadă care să susţină explicaţiile date până în prezent şi nici nu a explicat ce s-a întâmplat cu trupul neînsufleţit al lui Khashoggi.

Madani, care este aproape cu zece ani mai în vârstă decât restul suspecţilor şi mai apropiat de vârsta lui Khashoggi, a părăsit consulatul pe ieşirea din spate cu un posibil complice.

"Hainele lui Khashoggi probabil încă mai erau calde atunci când le-a îmbrăcat Madani", a mai afirmat oficialul turc.

Logodnica lui Khashoggi, Hatice Cengiz, care a anunţat autorităţile când acesta nu a mai ieşit din consulat, susţine că i s-a transmis că jurnalistul saudit a părăsit clădirea pe uşa din spate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici