Noi dezvăluiri despre criminalul din Oslo: Anders Breivik vindea diplome false pe Internet, iar mama lui l-ar fi ajutat să spele bani

Poliţia norvegiană consideră că Anders Behring Breivik a obţinut 3,6 milioane de coroane (600.000 de dolari) în ultimii ani producând şi vânzând pe Internet diplome false de universitate, iar mama lui l-ar fi ajutat să spele bani.

378 afișări
Imaginea articolului Noi dezvăluiri despre criminalul din Oslo: Anders Breivik vindea diplome false pe Internet, iar mama lui l-ar fi ajutat să spele bani

Anders Breivik (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Breivik susţine că bombardarea sediului Guvernului şi atacul armat de la reuniunea Partidului Laburist, de la 22 iulie 2011, l-au costat circa 2,7 milioane de coroane, relatează cotidianul VG, citat de site-ul Views and News from Norway. Poliţia crede însă că această sumă este exagerată şi estimează că atacatorul a cheltuit aproximativ 300.000 de coroane pentru a comite atacurile soldate cu 77 de morţi. Bomba pe care ar fi construit-o singur a fost cea mai costisitoare, potrivit VG, care citează un raport al poliţiei privind finanţele lui Breivik.

Banii proveneau din producerea şi vânzarea de diplome false şi au fost depozitaţi în 14 conturi bancare deschise la bănci din şapte ţări. El i-ar fi cerut mamei sale să deschidă trei conturi pe numele ei, prin care banii să fie trimişi în Norvegia, unde băncile trebuie să raporteze tranzacţiile cu valută.

Mama lui Breivik a negat că ar fi contribuit cu bani la activităţile fiului său, relatează VG. El a locuit însă cu ea mult timp înainte de a se muta la o fermă din estul Norvegiei, unde a construit bomba.

Procesul lui Anders Behring Breivik urmează să înceapă la 16 aprilie şi este prevăzut să dureze zece săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici