Noi dovezi împotriva cameristei care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de agresiuni sexuale

Camerista care îl acuză de agresiuni sexuale pe Dominique Strauss-Kahn a vorbit la telefon, la 28 de ore după presupusul incident, cu un prieten aflat într-o închisoare pentru imigranţi din Arizona, apel care a generat suspiciunea anchetatorilor, relatează New York Times, în ediţia electronică.

2625 afișări
Imaginea articolului Noi dovezi împotriva cameristei care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de agresiuni sexuale

Noi dovezi împotriva cameristei care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de agresiuni sexuale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anchetatorii din Manhattan au aflat despre apelul telefonic şi au cerut traducerea lui în engleză din dialectul vorbit în ţara de origine a cameristei, Guineea, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate.

Când conversaţia a fost tradusă - ceea ce s-a întâmplat abia miercuri - anchetatorii au fost alarmaţi. "În mare, spunea ceva de genul: Nu-ţi fie teamă, acest tip are o groază de bani. Ştiu ce fac", a declarat oficialul citat.

Aceasta a fost o altă dezvăluire care a continuat seria de declaraţii contradictorii, minciuni şi asocieri care au edificat procurorii în legătură cu această femeie.

Încetul cu încetul, credibilitatea sa ca martor s-a năruit, după ce a minţit în legătură cu imigrarea, cu răpirea de către o bandă în Guineea, despre experienţele ei în ţara de origine şi despre finanţele sale, potrivit unor oficiali din cadrul serviciilor de securitate. S-au stabilit legături între ea şi persoane suspectate de infracţiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici