Noi incidente la BOSTON: Un poliţist a fost ucis la universitatea MIT. Posibilă legătură între incident şi atentatul de la maraton - VIDEO

Focuri de armă şi explozii s-au auzit vineri pe străzile situate în apropiere de MIT, unde este urmărită o persoană care a împuşcat un poliţist. Mai multe dispozitive explozive ar fi fost folosite împotriva poliţiei. Mai multe dispozitive explozive şi o oală sub presiune au fost găsite vineri în incidentul din Watertown, în apropiere de Boston, au declarat surse pentru NBC News.

3828 afișări
Imaginea articolului Noi incidente la BOSTON: Un poliţist a fost ucis la universitatea MIT. Posibilă legătură între incident şi atentatul de la maraton - VIDEO

Noi incidente la BOSTON: Un poliţist a fost ucis la universitatea MIT. Posibilă legătură între incident şi atentatul de la maraton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Focuri de armă şi explozii au fost auzite în districtul Watertown situat la nord de universitate. "Au fost auzite explozii şi ar putea fi grenade", a declarat pentru AFP un locuitor, Adam Brown.

Potrivit procurorului districtului Middlesex, Michael Pelgro, poliţistul grav rănit a fost transportat la spital, unde a fost constatat decesul. Nu există nicio altă victimă, a precizat Pelgro într-un comunicat.

Televiziunea NBC-WJAR a difuzat imagini cu un bărbat culcat la pământ pe stradă, înconjurat de poliţişti.

Cu două ore înainte, un bărbat înarmat a ucis un poliţist în campusul prestigiosului Massachusetts Institute of Technology, potrivit autorităţilor locale. O urmărire a fost lansată ulterior pentru găsirea suspectului. Numeroşi poliţişti se află la faţa locului, iar elicopterele survolează MIT.

MIT este situat în Boston, unde un dublu atentat a provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor aproximativ 180, luni, la linia de sosire a maratonului.

Dispozitive explozive ar fi fost folosite împotriva poliţiei în incidentul din Massachusetts

Mai multe dispozitive explozive ar fi fost folosite împotriva poliţiei în incidentul din Watertown, în Massachusetts, a declarat Dave Procopio, purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Massachusetts, relatează CNN.

Inciendentul de pe străzile din apropiere de Boston au avut loc în urma unui schimb de focuri mortal în campusul MIT.

Cel puţin o persoană a fost arestată în Watertown, vineri dimineaţă. Pentru moment nu se ştie dacă această arestare are vreo legătură cu incidentul din campusul Massachusetts Institute of Technology sau cu alt incident din zona Boston.

O oală sub presiune ar fi fost găsită în incidentul din Watertown

Agenţii FBI, prezenţi la faţa locului încearcă să stabilească dacă există vreo legătură între acest incident, declanşat după uciderea unui poliţist în campusul Massachusetts Institute of Technology, şi dublul atentat de la maratonul din Boston, relatează CNN.

Atentatul din Boston ar fi fost comis cu dispozitive explozive realizate cu ajutorul unei oale sub presiune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici