Noi măsuri pentru protejarea turiştilor din Paris: Poliţişti, mesaje de conştientizare şi un nou ghid ”Parisul în condiţii de siguranţă”

Poliţia din Paris, care şi-a sporit prezenţa în jurul principalelor locuri turistice din capitala franceză, a anunţat marţi noi măsuri de luptă împotriva delincvenţei căreia îi cad victime turiştii.

264 afișări
Imaginea articolului Noi măsuri pentru protejarea turiştilor din Paris: Poliţişti, mesaje de conştientizare şi un nou ghid ”Parisul în condiţii de siguranţă”

Noi măsuri pentru protejarea turiştilor din Paris: Poliţişti, mesaje de conştientizare şi un nou ghid ”Parisul în condiţii de siguranţă” (Imagine: Lucian Muntean/ Mediafax Foto)

Vizitatori chinezi jefuiţi, jafuri şi furturi din buzunare la muzeul Luvru reprezintă doar câteva dintre faptele care au provocat îngrijoararea străinilor, dar şi a parizienilor, constrângând autorităţile să reacţioneze.

Începând cu luna aprilie, aproximativ 200 de poliţişti au fost detaşaţi zilnic în mijloacele de tranport în comun şi în jurul principalelor obiective turistice din capitala franceză (catedrala Notre-Dame, Muzeul Luvru, Opera, cartierul Montmartre, bulevardul Champs-Elysées, etc.), a amintit prefectura într-un comunicat.

De acum încolo, aceasta va colabora îndeaproape cu profesioniştii din domeniul turismului şi ambasadele, în scopul de a elabora "o listă de hoteluri în jurul cărora este necesară vigilenţă", dar şi pentru ca ambasadele să îi avertizeze pe turiştii să evite anumite comportamente.

În acest sens sunt necesare mesaje de conştientizare, care să fie afişate în autobuzele care fac legătura între aeroportul Roissy-Charles de Gaulle şi centrul Parisului, precum şi traducerea în japoneză şi chineză a mesajelor deja afişate în metroul parizian.

Prefectura poliţiei va creşte nivelul de conştientizare în rândul turiştilor cu privire la "utilitatea şi uşurinţa depunerii plângerilor", îndeosebi prin intermediul unui formular disponibil în toate comisariatele din capitală, care le permite turiştilor să depună o plângere printr-o procedură simplificată, disponibilă în 16 limbi.

În plus, noua ediţie a ghidului practic "Parisul în condiţii de siguranţă", tradus în chineză, japoneză, coreeană, engleză sau spaniolă, va avea variante şi în rusă şi va fi distribuit pe o scară mai largă.

Aproximativ 29 de milioane de turişti au vizitat capitala Franţei în 2012. În aprilie, agenţii de securitate de la Muzeul Luvru au desfăşurat o grevă, pentru a protesta faţă de agresiunile hoţilor de buzunare, cărora le-au căzut victime turiştii şi angajaţii deopotrivă. La sfârşitul lunii mai, magazinele de lux le-au cerut autorităţilor publice să acţioneze, apreciind că lipsa de siguranţă care afectează turiştii ameninţă şi locurile de muncă din capitală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici