Nord-coreenii trebuie să-l apere "până la moarte" pe Kim Jong-un

Regimul nord-coreean a cerut populaţiei să-l apere "până la moarte" pe noul lider Kim Jong-un, într-un editorial publicat duminică de presa oficială, care fixează linia politică pentru 2012.

1188 afișări
Imaginea articolului Nord-coreenii trebuie să-l apere "până la moarte" pe Kim Jong-un

Nord-coreenii trebuie să-l apere "până la moarte" pe Kim Jong-un (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Întreg partidul, întreaga armată şi întreg poporul trebuie să aibă convingerea fermă că vor deveni ziduri şi scuturi umane pentru a-l apăra pe Kim Jong-un până la moarte", precizează editorialul publicat în ziarul partidului comunist de la putere, Rodong Sinmun, precum şi în alte ziare oficiale.

Kim Jong-un, fiul cel mai tânăr al lui Kim Jong-il, a fost numit "lider suprem" al ţării comuniste joia trecută, în locul tatălui său, al cărui deces a fost anunţat la 19 decembrie.

Editorialul face apel la consolidarea armatei şi a rolului partidului, dar nu repetă ameninţările la adresa Coreei de Sud lansate vineri şi sâmbătă. Articolul anunţă însă că Phenianul se va "strădui să dezvolte relaţii de prietenie cu ţările care respectă suveranitatea statului" nord-coreean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici